Krabbel / Stuur een kaartje ?

In een tijd dat pijnlijk duidelijk wordt dat priesters alles behalve heilig zijn, zouden we haast vergeten dat onze lieve Heer ook steeds meer menselijke trekjes krijgt. Zo weten wij, en George Clooney, sinds kort dat Hij dol is op koffie: “Volluto my favourite

Inmiddels ben ik er ook zeker van dat onze lieve Heer, zoals zo velen tegenwoordig, geen account meer heeft op Hyves. Anders had ik deze week ongetwijfeld een E-mail ontvangen met als onderwerp “1 vriend is jarig deze week”. Ook miste ik op mijn Hyves pagina de mededeling: “Jezus Christus wordt 2011 op zondag 25 december” [Krabbel] [Stuur een kaartje]. Dus, niets menselijks is Hem vreemd.

De jeugdige lezer vraagt zich wellicht af, hoe ik weet dat Jezus jarig is op 25 december. Laat dat nou, wat een toeval, precies samenvallen met eerste kerstdag. Ik zal het grote geheim onthullen kids: met Kerstmis vieren mensen over de gehele wereld de geboorte van Jezus Christus.

Kerstmis is niet ontstaan om kinderen die niet meer in Sinterklaas geloven, een gelegenheid te bieden om bij hun ouders grote cadeaus te bestellen. Tweede kerstdag is ook niet bedacht omdat de mensen niet naar hun werk konden omdat ze nog te volgevreten waren van de vorige dag.

Maar geloof me, soms twijfel ik ook wel eens. Twijfel, of  Kerstmis niet verzonnen is door PostNL. Zij hebben er wel erg veel belang bij dat wij met zijn allen zo’n slordige 170 miljoen kerstkaarten aan elkaar doen toekomen.

Ik wens u vrolijk kaartfeest.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *